معاونت پژوهش و فناوری اطلاعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره):
ورود کتابخانه ها در حوزه کسب و کارهای کوچک، گامی موثر در مهارت افزایی اعضا
معاون پژوهش و فناوری اطلاعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بر ورود کتابخانه های عمومی در حوزه کسب وکارهای کوچک در راستای حمایت از مهارت افزایی اعضا و افزایش سطح دانش و تخصص افراد، تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان قزوین، نشست هم اندیشی فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و مجید قدیری، معاون پژوهش و فناوری اطلاعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین با هدف بهرهمندی متقابل از تواناییها و ظرفیتهای این دو دستگاه برای جذب مشارکت حداکثري جامعه علمی کشوردر"همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک"، برگزار شد.
مجید قدیری، معاون پژوهش و فناوری اطلاعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ضمن تقدیر از نگاه علمی تخصصی کتابخانه ها نسبت به مقوله ی کسب و کار افزود: ایجاد کسب و کارهای کوچک به عنوان عامل توسعه اقتصادی و اجتماعی، نقش مهمی در فرآیند توسعه جوامع دارند و کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه مهم فرهنگی اجتماعی می توانند با تعریف کارگاه های آموزشی مختلف و محیط های دایمی برای نمایش آثار و محصولات از شکل گیری و پا گرفتن کسب و کارهای کوچک حمایت موثری کنند.
وی با استقبال از برگزاری همایش "کتابخانه ها و کسب و کارهای کوچک"، اظهار داشت: مجموعه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نهایت همکاری را در حضور پررنگ و درخشان استان قزوین در این همایش خواهد داشت.
فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین نیز دراین دیدار گفت: همایش بینالمللی نهاد با موضوع «کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» در مهرماه سال 1402 در مشهد برگزار میشود. این همایش شامل دو برنامه مهم جانبی است که مقصود از برگزاری آنها توجهدادن مخاطبان به این نکته است که رویکرد پژوهشی نهاد، نیازمحور و مبتنی بر کاربردهای کتابخانهای و اجتماعی است.
وی ادامه داد: یکی از این دو برنامه جانبی، برگزاری «۹ رویداد ملی در حوزه کسب وکارهای کوچک» در ۹ کتابخانه مرکزی نهاد است که نخستینِ آنها در کتابخانه ملی استان خوزستان برگزار میشود.
محمدبیگی در ادامه گفت: امروزه همه متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، کتابخانه را سازمانی دارای کارکردهای متنوع میدانند که امانت کتاب و استفاده کتابمحور از فضا فقط یکی از این کارکردهاست. نگاه قدیمی به کتابخانه عمومی به عنوان «مجموعهای از کتابها» دستخوش تغییر شده و به عبارت دیگر، «اجتماعیبودن» اساساً به این معنای مرتبط بودن با نیازهای واقعی جامعه است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین افزود: یکی از مهمترین نیازهای جامعه امروز ما نیاز مالی برخاسته از تنگناهای اقتصادی است. نقش کتابخانه عمومی، هم در ایجاد موقعیتهای دلخواه مالی و هم در توسعه برخورداریهای مالی برای شهروندان، نقشی است که کمتر تبیین شده است. همایش بینالمللی «کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک» به دنبال تبیین این ضرورت علمی و اجتماعی است. به این منظور باید شرایط را به گونهای در کتابخانهها تغییر دهیم تا فعالان و متقاضیان کسب و کار بتوانند اطلاعات یا خدمات و حمایتهای لازم را برای ورود به حوزه کسب و کار از کتابخانهها دریافت کنند که در این راستا از حمایت تمامی مجموعه ها به ویژه دانشگاه ها استقبال می کنیم.
محمدبیگی در پایان ضمن قدردانی از مدیریت و اساتید دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین خاطرنشان کرد: امیدواریم با همراهی پژوهشگران و بزرگان علمی استان، در راستای ارتقای خدمات کمی و کیفی کتابخانه های عمومی برای افزایش مهارت های شغلی و رفتاری عموم مخاطبان، گام های بلندتری برداریم.