فهرست

گزارش

به ریاست معاون استاندار قزوین؛

نوزدهمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان قزوین برگزار شد

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان قزوین به ریاست معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قزوین و با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین، نوزدهمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان به ریاست رقیه نانگیر، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری قزوین و با حضور ابوالفضل ياري، رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان قزوين؛ محمد اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین؛ مصطفی آقاعلی، فرماندار شهرستان بویین زهرا؛ روح اله زارعی، شهردار بوئین زهرا و سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

مطالبه‌ی حمایت از دستگاه‌های فرهنگی استان
در ابتدای این نشست محمد اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبير انجمن كتابخانه‌هاي عمومي استان قزوين با اشاره به در پیش بودن ایام هفته کتاب در آبان‌ماه از طرح‌های کتاب‌خوانی این اداره کل و لزوم تعامل با اداره کل کتابخانه‌ها در جهت توسعه فضاهای کتابخانه‌ای در مناطق عشایری و روستایی خبر داد و از مجموعه شهرداری‌های استان درخواست کرد در خصوص نیل به اهداف مطالعه و کتاب‌خوانی، حمایت‌های لازم را از مجموعه‌های فرهنگی به عمل آورند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قزوین: حمایت و توسعه‌ی کتابخانه‌ها امری اجتناب ناپذیر است
رقیه نانگیر، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قزوین در این نشست ضمن تشکر از ارائه گزارش مبسوط عملکرد اداره کل کتابخانه‌های استان در امور ترویجی و توسعه فضای کتابخانه‌ای بیان داشت: تاریخ کتابخانه‌ها در هر کشوری نشان دهنده‌ی تمدن و فرهنگ آن کشور است و با توجه به جمیع جهات حمایت، توسعه و ساخت کتابخانه‌ها به هر نحوه و شکلی، امری اجتناب ناپذیراست؛ این امر حتی در فضای الکترونیکی و مجازی شده امروز نیز خللی در مرکزیت کتابخانه و کتاب ایجاد نخواهد کرد.
وی افزود: امیدوارم مجموعه‌ی کتابخانه‌های عمومی استان در جهت اهداف کتابخوانی پیشگام باشد، زیرا لازمه پیشرفت فکری و روحی هر جامعه‌ای توجه به فرهنگ کتابخوانی است.
نانگیر با اشاره به برنامه‌ریزی افتتاح کتابخانه‌ی «مادر و کودک» در شهرستان بوئین‌زهرا اعلام کرد: راه‌اندازی این کتابخانه‌ی تخصصی، نقش موثری در ارتباط خانواده‌ها با کتابخانه خواهد داشت؛ آن‌هم در فضایی که حتی برخی از امور کتابخانه‌ای را خود کودکان انجام خواهند داد تا ارتباطی عمیق و مستمر با کتابخانه برای نسل های آینده ایجاد شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قزوین با اشاره به اقدامات اداره کل کتابخانه‌ها در خصوص راه‌اندازی پروژه کتابخانه‌ی مرکزی استان بیان داشت: با توجه به تفکیک و انحصار زمین کتابخانه‌ی مرکزی، امکان واگذاری قطعی زمین از سمت اداره راه و شهرسازی استان امکان پذیر است و برای پیشبرد این پروژه فاخر فرهنگی می‌توان از فرصت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی استفاده کرد.
معاون استاندار قزوین اظهار داشت: آمادگی داریم با توجه به اعلام نیاز مردم در منطقه‌ی مهرگان به فضاهای فرهنگی، برای تجهیز فضای مشخص شده توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر، اقدامات لازم را در نظر گیریم تا محرومیت وجود کتابخانه در منطقه‌ی مهرگان برطرف شود.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان قزوين: شورای ارزیابی خرید کتاب در استان تشکیل شود
ابوالفضل ياري، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان قزوين در جلسه‌ی انجمن از امکان قطعی واگذاری زمین کتابخانه‌ی مرکزی استان خبر داد و رویه این سازمان را حمایت قطعی و حساب‌شده از طرح‌های کتاب‌خوانی دانست.
وی با اشاره به حمایت این سازمان از ناشران و نویسندگان استانی اعلام داشت: برای سامان‌دهی درخواست‌های خرید استانی، تشکیل شورای ارزشیابی کتاب در اداره کل ارشاد و کتابخانه‌های استان امری ضروری است تا خرید‌های استانی منحصر به کتب فاخر، علمی و روش‌مند شود و از خرید کتاب‌های بلااستفاده و گردآوری شده، جلوگیری شود.

در بخش دیگری از جلسه انجمن؛ فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های ترویجی و توسعه‌ای کتابخانه‌های عمومی استان، بیان داشت: امروز کتابخانه‌های ما به مکانی برای افزایش مشارکت اجتماعی و فعالیت‌های فرهنگی تبدیل شده است.
فاطمه محمدبیگی به بخشی از خدمات اداره کل کتابخانه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: ارائه اینترنت و وای‌فای رایگان در کلیه کتابخانه‌ها، ارائه بسته‌های مطالعاتی موضوعی و ساخت پادکست‌های صوتی، خدمات میز مرجع مجازی و امکان دسترسی رایگان به پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر، برگزاری گسترده‌ی مسابقات کتابخوانی و نشست‌ها و کارگاه های آموزشی، ادبی و روان‌شناسی در فضای اسکای روم و در کل تلاش برای ارائه خدمات مدرن و الکترونیکی در کنار خدمات سنتی از جمله گام‌هایی است که کتابخانه‌های استان در امر ترویجی و فرهنگی برداشته است.
محمدبیگی در ادامه ضمن قدردانی از حمایت و همراهی مسئولان استانی در گسترش و توسعه‌ی فضای کتابخانه‌ای، بیان کرد: تجربه افتتاح اولین کتابخانه‌ی سیار استانی در مناطق الموت غربی و شرقی با مشارکت قرارگاه پیشرفت و آبادانی مجموعه‌ی سپاه صاحب الامر (عج)، سنگ بنای ادامه خدمات نوین توسعه‌ای است که این اداره کل آمادگی دارد ضمن مشارکت و دریافت حق انتفاع و تجهیز لازم، کتابخانه سیار را در دیگر نقاط استان نیز راه اندازی کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین به لزوم رفع موانع کتابخانه‌ی مرکزی اشاره کرد و افزود: با توجه به تلاش‌های گسترده برای در نظر گیری امکان ایجاد کتابخانه‌ی مرکزی برای استان قزوین که در حقیقت آبرو و افتخاری برای کلیه استان است؛ نیاز به حمایت‌های جهادی مسوولان وجود دارد تا با جذب سرمایه‌گذاری‌های لازم، آینده‌ی روشنی برای این پروژه در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به وجود 6 پروژه‌‌ی نیمه تمام کتابخانه‌ای در استان، اظهار داشت: برای تکمیل این پروژه‌های کتابخانه‌ای، تعامل گسترده ای با مسوولان استانی و شهری صورت پذیرفته است که بنا به حمایت‌های دستگاه‌های مدیریتی استانی و نمایندگان محترم مجلس، تکمیل این پروژه ها، منجر به دسترسی بیشتر مردم به خدمات کتابخانه‌ای در استان خواهد شد.
وی در پایان بیان داشت: به همت شهرداری و فرمانداری بوئین زهرا، تکمیل ساخت کتابخانه مرکزی بوئین زهرا به رشدی 90 درصدی رسیده که برای بهره‌برداری و تجهیز این کتابخانه در دهه فجر نیاز به اختصاص بودجه‌ی مشخص از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان وجود دارد.

لازم به ذکر است این جلسه با درنظرگیری مصوباتی چون تجهیز فضای کتابخانه‌ای در ناحیه شهری مهرگان، تکمیل و تامین بودجه ساخت کتابخانه‌ی مرکزی شهرستان بوئین زهرا؛ تشکیل شورای ارزیابی خرید کتاب استانی و رفع موانع آغاز به کار پروژه کتابخانه مرکزی به عنوان مجموعه فرهنگی استان به پایان کار خود در نوزدهمین گام رسید.

برای مشاهده گزارش ویدئویی جلسه انجمن اینجا را انتخاب بفرمایید
عكس های مرتبط :