فهرست

اخبار شهرستان‌ها

به همت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان و با مشارکت کتابخانه های شهرستان آبیک؛

نشست مجازی یار مهربان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین نشست مجازی یار مهربان به مناسبت هفته کتاب با هدف بررسی فوائد مطالعه کتاب و کتاب‌خوانی و به همت اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان آبیک به صورت مجازی و از طریق پلتفرم اسکای روم برگزار شد.
 درابتدای این نشست پس از قرائت قرآن توسط محمد رضا بختیار روشن، عضو فعال کتابخانه؛ سهیلا روستا پیشه از اعضای فعال کتابخانه فواید کتاب‌خوانی و افزایش آرامش و کاهش استرس در مطالعه را عنوان کرد و گفت: اگر در زندگی روزمره استرس زیادی را تجربه می‌کنید، کتاب بخوانید. 
وی افزود: کتاب خواندن حتی از فعالیت‌های محبوبی مانند گوش دادن به موسیقی، لذت بردن از یک فنجان چای یا قهوه و قدم زدن، در حفظ آرامش هنگام مواجهه با مشکلات و مقابله با استرس بسیار مؤثرتر است.
 روستا پیشه ادامه داد: فرقی نمی‌کند که چقدر یا چرا استرس دارید. غرق شدن در دنیای یک کتاب خوب، حال و هوای شما را عوض می‌کند. یک رمان خوب شما را به دنیای دیگری می‌برد و یک مقاله‌ی درگیرکننده و جذاب، حواس شما را از مشکلات و ناراحتی‌های فعلی‌تان پرت می‌کند و موجب آرامش می‌شود.
سپس سمیه رضایی از اعضای فعال کتابخانه ها گفت: تحریک ذهنی و پیشگیری از آلزایمر یکی دیگر از فواید کتابخوانی است  زیرا تحقیقات نشان داده است که تحریک ذهن و فعال نگه داشتن آن با تکنیک‌های تقویت حافظه، روند ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در سنین بالا را کند می‌کند یا حتی از آن پیشگیری می‌کند.
 وی اظهار داشت: فعال نگه‌داشتن مغز مانع کاهش قدرت آن می‌شود. مغز هم مثل سایر عضلات بدن برای اینکه سالم و قوی بماند نیاز به تمرین دارد.
 رضایی عنوان کرد: طبق تحقیقات بزرگسالانی که فعالیت‌های درگیرکننده‌ی مغز مثل کتاب خواندن و حل معما انجام می‌دهند، کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند.
در ادامه زهرا اینانلو، عضو فعال کتابخانه در خصوص گسترش دایره‌ی لغات صحبت کرد و گفت : هرچه بیشتر کتاب بخوانید با کلمات جدیدتر و بیشتری مواجه می‌شوید و ناخودآگاه از آن‌ها بیشتر در مکالمات روزمره‌ی خود استفاده می‌کنید. داشتن فن بیان و بلاغت در گفتار، در زمینه‌های حرفه‌ای و شغلی کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد. اینکه بدانید می‌توانید در سطح بالا و با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کنید، عزت نفس شما را افزایش می‌دهد.
وی افزود: در مسائل مربوط به شغل و حرفه‌تان هم اگر فردی اهل مطالعه و دارای فن بیان عالی باشید و درمورد موضوعات مختلف آگاهی نسبی داشته باشید، امکان ارتقای شغلی شما بیشتر و سریع‌تر فراهم می‌شود. در مقابل، کسانی که دامنه‌ی لغات محدودی دارند و اطلاعات کمی از پیشرفت‌های علمی و وقایع روز دارند، فرصت ارتقای شغلی را از خود می‌گیرند.
سپس سینا زارعی از فعالین حوزه کتاب و کتابخوانی اشعاری از کتاب و کتابخوانی را قرائت نمود.
محمود اصغری، عضو فعال کتابخانه همچنین در مورد بهبود مهارت نوشتن صحبت کرد و گفت: این مورد ارتباط مستقیمی با افزایش دامنه‌ی لغات دارد. خواندن آثار خوب و ارزشمند تأثیر چشمگیری بر توانایی نوشتن دارد.
وی عنوان کرد: تجربه‌ی وزن کلام، روانی بیان و سبک نوشتاری نویسنده‌های مختلف، بر سبک نوشتن ما تأثیر می‌گذارد. همان‌طور که موسیقی‌دان‌ها بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و از هم تأثیر می‌پذیرند و نقاشان از تکنیک‌های اساتید قبل از خود الگو می‌گیرند، نویسندگان هم با خواندن آثار دیگران، یاد می‌گیرند که چطور افکار خود را در قالب نثر به رشته‌ی تحریر درآورند
در پایان زینب محمودان، عضو فعال کتابخانه در مورد مطالعه، یک سرگرمی رایگان برای زندگی باکیفیت‌تر می باشد، مطالبی را عنوان کرد و گفت: برای اینکه یک سرگرمی ارزان و حتی رایگان داشته باشید، به کتابخانه‌ی محله‌ی خود سر بزنید و از هزاران کتابی که در کتابخانه وجود دارد به رایگان یا با پرداخت هزینه‌ی بسیار اندکی استفاده کنید.
محمودان افزود: هر سلیقه‌ای که داشته باشید، کتابی وجود دارد که توجه شما را جلب کند. با توجه به علاقه‌ی خود یک زمینه را انتخاب کنید و مطالعه را از آن شروع کنید؛ ادبیات کلاسیک، شعر، مجلات مد، بیوگرافی، کتاب‌های مذهبی، رمان‌های عاشقانه و هر موضوعی که توجه‌تان را جلب می‌کند. پس؛ شروع کنید، کتابی در دست بگیرید و دنیای جدیدی را تجربه کنید.
گفتنی است این نشست که با استقبال خوبی از علاقمندان مواجه شد، با برنامه ریزی و اجرای مهری سلیمانی، کتابدار و محمد زارعی مسئول کتابخانه امام محمد باقر (ع) انجام شد.
نسخه قابل چاپ